"Jag tycker int om ti använd en ny, he e så sad"

Citatet ovan kommer från min fina vän Karolina. Hon målar för tillfället om sin lillebrors rum, och att behöva använda en ny "såndär rulle man målar med" va ingen höjdare, det är ju synd om stackarn och vattnet e ju kallt!
Som säkert förstått så var jag och hälsade på hos henne efter historiaprovet, som förövrigt inte var någon höjdare det heller, idag. Skolarbetet går verkligen inte bra nu, men sålänge jag är klar med alla konst- och filosofiuppgifter, kursutvärderingen, och inte blir underkänd i något prov, så kan jag andas ut på onsdakväll -ish.
Tog en paus från allmänheten ikväll och gav mig iväg på en springtur, gick kanske inte lika lätt som igår, men jag sprang, tills jag hade sprungit längre än jag gjorde igår, och skönt var det, lite bastu för avslappningen sen satt inte helt fel det heller. Nu ska jag lära mig finska, så de så!

Det är skönt att springa

Det är helt sant, det är riktigt skönt att springa. Blev en kvällslenkki med hunden ikväll, fint väder och sådant gjorde det hela ännu bättre. Jag kan inte påstå att jag varit riktigt bra på att hålla bloggen uppdaterad den senaste tiden. Har ett flertal gånger sagt "det där ska jag lägga upp på bloggen", men det tycks inte hända.. Nåja, helgen har bestått av café med Martina och Olivia, tvd med Jennie o Lina, något varv till stranden, något varv till Jonis, och så Vasa efter nya skor och Larsmo på kalas. Lite picnic med Cessi blev det också. 
Delar med mig av några bilder från helgen. Imorgon ska jag lära mig finska, jordgubbar e gott, historia e knas och Miley Cyrus har ändrat väldans mycket på tre år. Fint.

Jag tänker iaf. Inte bli geograf!

Sitter som bäst och försöker lära mig geografi.. Det går verkligen inte bra. Har suttit mer eller mindre hela kvällen och försökt ta in allt, men alla dessa termer vill inte riktigt fastna. Provet ska skrivas imorgon 8:30, målet är att bli godkänd! Tänker försöka orka kämpa en stund till, imorgon blir det tidig väckning, ut och springa för att väcka kroppen och hjärnan, sen läsa det sista och iväg och skriv! Som sagt, jag nöjer mig med godkänt...
Har också "powerwalkat" med Zache ikväll, spännande det också, behövdes frisk luft och en paus i pluggandet.


Konsert och sommarfeelis!

Sommaren är helt klart den bästa tiden på året. Igår åkte jag på konsert tillsammans med kusin Jennie, min duktiga vän Ksenia hade konsert i Schaumansalen, så sjukt duktig är hon, jag kan ärligt säga att hon är en av de bästa sångerskorna jag känner till!
Just nu njuter jag bara av livet, sitter ute i solen och lyssnar på Lana del Rey. Har inte tänkt göra så mycket annat än sitta här idag, förutom att springa lite ikväll. Provveckan börjar imorgon, har dock inget prov så börjar inte skolan förrän 11:50, däremot har jag geografiprov på torsdag, borde verkligen börja läsa på det, har varit på ungefär 5 geografilektioner denna period, så någon riktig kunskap finns ej...
BTW, delfiner är fina djur, intelligenta också, de e ju helt coolt, ibland sku de va feelis att va en delfin.
Jag vill ha en zebra.
 

Livsnjutning

Sitter för tillfället i Jeppis vid café Fredrika med min vän Lina. Minns inte när jag senaste träffat henne, var verkligen på tiden att råkas! Snart blir det dessutom sh'bam, whoopwhoop! ;)


Helt enkelt feelis

Känns helt klart som att sommaren är här nu, hoppas bara det håller i sig. Fick börja min dag med en lektion filosofi. Åkte till skolan i träningskläder, hade bestämt att jag skulle till gymet på håltimmen innan lunch, och det blev det. Levde då ännu i tron om att jag endast fick promenera som uppvärmning, samt köra armar, axlar. Men helt bra det också. Därefter hem och äta och tillbaks till skolan för en finskalektion. Vi fick spendera den ute i solen så länge vi gjorde våra uppgifter ordentligt, helt bra det oxå. :) 
  Då var det då dags för det jag väntat på hela dagen, läkarbesöket. Det visade sig inte alls vara så farligt som jag trott, fick höra ungefärd det jag ville, dvs. att jag får röra på mig så mycket jag bara vill, mina höftproblem kan inte bli värre, så, så länge det inte gör alltför ont, så är det bara att köra på! :D Jag kommer dock få en tid till någon sorts magnetröntgen som finns i Vasa (förhoppningsvis ganska snart) och sen ska det beslutas om jag ska bli opererad, operationen görs isåfall i Tammefors.
Efter läkarbesöket blev det en stund på stan, mamma hade några ärenden att uträtta, jag passade på att ta en kaffe med Cissi på café Fredrika. Fick också ett par nya byxor från Wautsi (bild kommer senare) med mig hem. Väl hemma så gick jag, med Josefin som sällskap, ner till ån och bara njöt av solen och livet, mera sånt!
Hade egentligen tänkt springa lite ikväll också, nu då jag äntligen får, men har redan svårt att hålla ögonen öppna, så kanske jag låter bli, får ta det imorgon efer dansen istället. ;) Tänkte också åka på ett pass Sh'bam imorgon, minns inte när jag senast varit på ett, kan hända att jag helt och hållet missat senaste programmet oxå.. 
Bjuder på lite bilder från dagen :)

Ingen mår bra av att sitta still!

Äntligen är den två veckor-långa träningsfriaperioden över. Jag har, som tidigare nämnt, haft problem med höft och rygg, så på läkarens order var det två veckor träningsvila som gällde, dvs. jag skulle vara såpass stilla att jag inte ens fick cykla till skolan/gå till butiken. Det har verkligen inte varit de lättaste veckorna i mitt liv, om det finns något jag hatar så är det att sitta still, finns det något tråkigare?! Men nu är de över, eller ja, jag får börja promenera nu iaf. och även smågymma; träna lite armar, axlar och sådant, så länge jag unviker att ta i för mycket med benen och ryggen, ska undvika "stötar" änsålänge. Var självklart ute på en promenad idag, tillsammans med Zache, roligt så, känner redan den försvunna energin komma tillbaka, och det beror definitivt inte bara på solen som äntligen börjat värma, ingen mår bra av att sitta stil, så ut och njut av solskenet! ;)
Imorgon blir det att köra lite gym och kanske en promenad på håltimmen. Blir även ett läkarbesök på eftermiddagen, jag hoppas på att allt ska vara så bra så jag får börja springa igen.
Något annat som hänt den senaste tiden så är att mitt hår blivit blått, spännande det med. ;)
Bilder från gårdagens frisörbesök och dagens promenad! 

Smälter

 
Sådant gör din dag aningens bättre!

Snart tillbaka

Bloggen har legat nere nu ett tag, har inte alls haft tid, men jag kommer snart tillbaka, håll ut!
Tumblr (Y)