Youth Exchange Dag 5

Började dagen med en mycket intressant skidtur tillsammans med Sara. Vi kom oss inte längre än ut genom dörren innan jag ramlade första gången. ;) Spåret sen var väldigt isigt, och p.g.a. det föll jag ytterligare tre gånger, hehe ;), vi hade planerat att ta oss an 10 km's spåret, men p.g.a. tidsbrist blev det endast 7.5. 
Efteråt var det Zumba med mej/Innebandy på schemat, jag hade många duktiga dansare på Zumban.
När vi väl svettats en timme blev det snabbt att duscha och iväg mot Kokkola. Första stoppet var Villa Elba. Direkt vi ankomst fick vi lunch, sen fick vi lite info om stället och en guidad rundtur. Vi fick även en del information om Youth In Action och EVS (European Voluntary Service). Funderar nu riktigt ordentligt på att åka som EVS volontär efter gymnasiet, det eller Au Pair är något som snurrar i tankarna. Efteråt var det free-time in Kokkola, några av oss finländare åkte till Minimani, p.g.a. det låga kilopriset på lösgodis. ;)
Väl "hemma" igen blev det dags för "Spanish Evening", även en innebandy match "Finland-Världen" hanns med. 
 

Youth Exchange Dag 4

 Vi är nu halvvägs (ungefär) genom exchangen. Lärt känna flera helt feelis människor, så känns lite vemodigt att det "snart" är över. Men den tanken undviks och vi lever i nuet! Halva dagen spenderades i skidspåret, eftersom de flesta aldrig hade skidat förut var det roligt att se hur snabbt de lärde sig. :D För mig och Sara var det så roligt i skidspåret så vi bestämde oss förr att ta oss an 10 km spåret klockan 0700!! Hur långt vi sen faktiskt kommer är en annan sak. ;) En första hjälpen workshop hann vi också med, innan "Italian evening". Jag och Josefin kan, med andra ord, rädda liv! ;)
I morgon väntas Zumba med mej, bl.a. samt ett besök till Kokkola, whoopwhoop! :D
 Youth Exchange Dag 3

Fortsatte dagen där vi slutade igår; team building, name games osv. Vi spenderade även en hel del tid utomhus, med korvgrillning och snöskoteråkning. Senare på eftermiddagen blev det en workshop med de slovenska ledarna, Marko & Peter, "Become the boss of our fears", vilket var mycket intressant. 
Även kanelbullar skulle bakas idag. Vi delade in alla deltagare i fyra grupper, och en av oss finländska deltagare hade huvudansvaret i grupperna, jag själv hade hand om en. Bullarna blev riktigt lyckade, om det berodde på den mängd pizzabagare vi hade i gruppen, eller om jag visade alldeles förträffligt bra hur man skulle göra,vet jag ej! ;) På kvällen var det Ungerns tur att presentera sig, bjöds på en del skratt och intressanta saker för smaklökarna, en del mera ätbart än andra. ;) I morgon tar vi oss an skidspåret!
"Friterat fett är ju också gott... NOT!"
- Josefin
 

Youth Exchange Dag 1&2

Då var vi igång! Härlig feelis och underbara människor. Dag ett bestod mest av att vänta in de andra, så jag, Oliver och Josefin kollade The Amazing Spiderman. På dagens schema hade vi en hel del Ice breaking games och name games. Mycket tid spenderades även ute i snön. Har även en hel del bilder från dagen, bjuder på några av dem. :)

Balett är skoj!

Balett; det bästa jag någonsin gjort! :D Med andra ord var det balettlektion ikväll, helt super för tekniken och vigheten! Underbart! :) Färgade också om mitt hår idag, ombyte förnöjer! ;) Träffade även på Julina där, så fick prata lite med henne också. Har också hunnit ställa i ordning lite för Youth Exchangen som börjar imorgon, spännande! :) Kvällen ommer spenderas hemma, med TVD och GG. :D
 


 

Piska, skriva, dansa!

Tillslut blev även min bokrecension färdig. Även om jag blev tvungen att ta med mig datorn då jag skulle på dansträning, så jag kunde skriva i bilen. Men jag blev klar precis i tid, en minut före deadline blev den inlämnad! :D Dansträningen då, ja helt okej. Vissa saker gick lättare än andra! :)
Har även hunnit vara och piska lite madrasser idag som ska användas för den kommande youth exchangen "42" som ordnas här i Nykarleby nu på sportovet. Kommer berätta mera om det senare! :)
Nu tänker jag släga mej på sängen o se på lite tv, och njuta av att inte behöva tänka på bokrecensionen längre! 
 
 

Bokrecension...

Försöker hitta inspritaion att skriva hos Lana Del Rey, Kent och Mozart, det går lite sisådär.. Deadline är ikväll klockan 22:00, jag har danslektion om en timme. Oh happy day...
 
 
 

We run the night!

En aning trött efter kvällens zumba! ;) Skönt var det att få vara tillbaka, även om jag inte är 100% frisk. Bestämda dock att jag skulle prova dra, hade ju ändå fixat nytt program! ;) Det gick helt bra, återstår bara att se hur det är imorgon, mår jag lika bra då, så ser jag mej nu som frisk, -ish. ;) 
Blev ju ingen blogging igår. Min dag bestod av tre saker skola, jobb och läsa på psykologi prov. Dock hann jag inte läsa så mycket, försökte läsa vid SCN, men det gick nog inte så bra. Men tror jag klarade provet helt okej iaf.
Åt för engångs skull ocks ett litet kvällsmål ikväll i form av banan ock kiwi, gott! :)
Den tid jag inte behöver vara i skolan på imorgon kommer spenderas på bokrecensionsskrivning, och dans på kvällen bara jag hinner. Skulle gärna gymma lite imorgon också, men tvivlar på att jag hinner.. :/
Gjorde ett snabbt collage med bilder från idag och igår! ;)
 

Ingen ro ingen rast!

Psykologi prov skrivet! Är nu ledig nån timme och tänkte då få klart mitt zumba program som skall instrueras ikväll! Usch, hatar denna stress, helst skulle man vilja ta de lugnt och fira att provveckan är över, men nej inte här! De som känner mig vet att jag är sämst på att planera min tid ordentligt, så den tid jag trodde jag skulle ha haft förra helgen fanns helt enkelt inte.. Inte nog med det så blev största delen av mina Zumba skivor förstörda för ett tag sen, så jag måste på egen hand hitta lämplig musik. Nåja, ska jobba hårt nu så det mesta är klart! :)
Grävde fram några riktigt gamal zumba skivor så jag hoppas på att jag missat något användbart i ett tidigare skede, men tacka vet jag Daddy Yankee, Shakira, Pitbull och Juan Magan! :D
  

Bilderna som aldrig blev publicerade

Det är ingen hemlighet att jag gillar att stå både framför och bakom kameran. På senare tid dock mera framför. Vanligtvis blir jag fotad av min vän Sarah (http://westside.blogg.se/). Tänkte bjuda er på lite bilder som blev fotade i höstas (en del ser ni i min bloggdesign, som då också är gjord av Sarah) och som aldrig blev publicerade. 
Enjoy! :D
 

En sex veckors kurs på 6 timmar!

Måste säga att lite bra känns det nog. Jag och Zache insåg förra veckan att vi behövde ha gjort en del uppgifter före måndag (alltså imorgon) samt att enda lediga kvällen var just ikväll. Så då fanns det inte mycket annat att göra, än att sätta sig ner och tillsammans ta sig igenom dessa uppgifter. Kan ju lugnt säga att det var det jobbigaste jag gjort hittills under min gymnasietid, men där får jag ju också skylla mig själv lite! ;)
I och med att jag då gjorde mina uppgifter tillsammans med Zache, så passade ju han också på att skriva ett blogginlägg åt mig (det föregående ;) ) samt leka lite med min facebook, men det är väl smällar man helt enkelt får ta här i livet!
Har på känn att det är sovdags nu, essä renskrivning från morgon! Hoppas på en god bedömning. ;)
 
Så här trevligt hade vi det! 

Fradaplatt engelsk

Halder me om att livet är en ost. Int kan man allti sova som en strutshaka. Om man vill nå regnbågen får man också skörda före. Sköldpaddan talade och skrek. Ingen visste var han var. Bakom stenen. Nej, vi talar inte om Mumin. Fiskar. Bara vanliga fiskar. Tack <3

Modeshow!

Är nu hemkommen från dagens modeshow! Ni som int var där missade något! ;) Jag hann gifta mig tre gånger, ta studenten och döpa mitt barn. ;) Slänger in en bild nu från då jag agerade brudgum, kläderna är från Boutique Beauty som finns i Vasa! ;) 
Nu iväg till Zache och göra engelska tentuppgifterna! :) Mera bilder kommer eventuellt senare! :)
 

Hair and makeup

Sitter för tillfället och väntar på min tur till sminket.. Haha! ;)) men intressant det också! ;) håret done!


Spenderat dagen i bilen!

Så känns det iaf. ;) Först Vasa och prova kläder inför morgondagens show,  missa inte Fest- och Bröllopsmässan @ Jugend Salen imorgon! :D Var dit och övad ikväll, så där blev det ju att sitta i bilen igen. ;) haha. 
Ikväll blir det att säga grattis till en vän, men dock tidigt i säng, skall vara vid frissan 0900 imorgon och sen blir det väl en sväng till ett café med åtm. Martina, blir annars en väldigt lång väntan! ;) Försöker uppdatera via iPhonen under dagen i morgon!
 

Fredagsmys!

Äntligen fredag. Dessvärre blir det inte en så lugn helg som jag kanske hade önskat, men som tur är behöver jag endast göra saker som är roligt! ;) Kvällen har bestått av jobb för mig, och efter det blev det fredagsbastu! :D 
Tänker fortsätta kvällen med senaste TVD, och njuta av livet en stund! ;) 
Bilden är tagen på jobbet idag. ;) 
 
 

Gör mitt bästa osv..

Känns lite omotiverat att försöka skriva ett inlägg då vart och vartannat inlägg handlar om att jag fortfarande är sjuk och kan iprincip inte göra något. -.-' Var dock på dansträning ikväll.. Ja gick väl varken bra eller dåligt, vore helt ok om lite resultat skulle börja synas och sånt!
Listan kunde göras lång på allt jag hatar just nu, men har i något skede lovat mig själv att inte bli en "sån" bloggare.. Så försöker hålla humöret uppe, även om det är svårt för tillfället.
Satsade hela min eftermiddag på att att skriva min essä om näthat. Efter sista punkten var jag faktiskt riktigt nöjd med den, och funderade ett tag på att dela med mig av den här på bloggen, men nu i efterhand så, kanske inte. ;) Ska vänta och se vad jag får för bedömning på den...
Imorgon väntar historiaprov, något jag undvikit hela dagen, och tänker fortsätta att undvika, min energi har inte räckt till.. Blir även jobb imorgon, hoppas verkligen på bättre tider i helg, full rulle med modellande och sånt då. ;)
Tänkte till sist dela med mig av tre finfina bilder fårn dagens skolarbete! ;)
 
lulz

Blir galen!

Fick order från skolhälsovårdaren att åka hem från skolan idag, igen... -.- Börjar bli riktigt trött på dethär. 
Försöker intala mig att det snart går över, men är inte så övertygad längre...
Nåja, det här har varit mitt sällskap idag, hoppas på en bättre dag imorgon, första provet i provveckan, matematik, väntar då..
 
 
 

Mot oändligheten och vidare!

Idag har jag gjort något jag inte gjort på väldigt länge, dvs. varit på terräng tur med häst och även två av mina vänner. Har inte ridit någorlunda ordentligt sen i höstas, och varit i terräng och gjort mer en skrittat lite här och där så är det över tre år sen sist. Men roligt var det. Kanske inte den mest effektiva träning, men är fortfarande förkyld så jag tyckte det passade helt lagom. Det viktigaste är ju att jag hade roligt, även om hästen antagligen hade roligare än mig. ;) Meningen var att vi skulle trava en bit, efter en liten stund av lite spring så tyckte hästen att vi skulle galoppera istället, och ja, några planer på att stanna fanns inte i hennes huvud, är helt övertygade om att det enda som fanns i hennes huvud var tanken "mot oändligheten och vidare!" ;) Men efter x-antal försök hittades tillslut kontrollen, och resten av turen förlöpte någorlunda lugnt.
Jag hade nästan glömt hur kul det kan vara att rida. Visst har tanken på att börja igen dykt upp några gånger, huruvida man borde börja igen , men tyvärr finns det inte riktigt någon tid för sånt. Men vem vet kanske tiden kommer. :)
 
Självklart finns det bildbevis, bilden är tagen strax innan vi åkte iväg, massa kläder mot kylan! ;)
 
Haha ;)

That Attitude!

Fortfarande väldigt förkyld och kan inte träna så mycket=abstinens till 1000... Dock tyckte jag att jag var tillräckligt frisk för att dra min dansgrupp, dansade dock inte så hemskt mycket själv, men duktiga som de är så klarade de sig mycket bra själva!
Insåg även idag att jag äger en kamera, så den åkte med mig till danssalen ikväll, tog först lite bilder själv före träningen och efteråt blev det en hel del finfina och graciösa bilder tagna med och av Minnéa (hennes blogg hittas här: http://minneam.devote.se/), så några av de fina bilderna bjuder vi på! ;)
 
 
Haha, somsagt, extremt snygga bilder! ;)
 

TVD-marathon

Fortfarande förkyld, så ingen träning idag heller. -.- Men Lina och Jennie är här för tillfället, så vi kör ett tvd-marathon idag, whoowhoop! ;) Det och lite läxor är det enda som finns på mitt schema idag, skönt det också! :)
 

Dance

 

LOL

Förlåt mig alla 1D fans, men jag skrattar varje gång jag ser denna video...
  

Fredagsmys!

Blev nog en lite tyngre dag idag, fortfarande väldigt förkyld. :/  Så kom nyss hem från jobbet, så blir nog en lugn kväll hemma framför tvn ikväll. Eventuellt blir det att se senaste tvd avsnittet, om jag inte orkar vänta till sönda då Jennie och Lina besöker mig för lite tvd-marathon! ;) 
Blev tyvärr också tvungen att ställa in min Zumbatomic, som jag drar på lördagar, just för att jag inte kunde garantera att jag skulle vara tillräckligt frisk. :/ Tråkigt!
Men nu sängen/soffan och lite tv! :D
 

-.-'

Hann inte vara längre än de två första lektionerna i skolan innan jag fick åka hem igen... Blev ju då tvungen att ställa in PUMP som det var meningen att jag skulle dra ikväll. Usch, om det är något jag hatar så är det att behöva ställa in planerade pass. Även fast jag fick frågan först igår om jag kunde hoppa in, så hade jag hunnit bli så inställd på det samt lite exalterade över att få dra något nytt, att det nu känns riktigt dåligt att behöva ställa in. :/ Men, måste bara intala mig att hålla fokus på att bli frisk snabbt, så jag får träna igen!
I och med att jag är sjuk så tänkte jag att jag tar en liten paus i min "diet" (inte direkt det rätta ordet) idag, så B&J, nutella och även TVD gör mig sällskap idag, sånt är helt okej då man är sjuk! ;)
 

Sjuk?

Blev tvungen att stanna hemma från skolan idag. Kände att allt inte var som det skulle imorse, och tog då beslutet att vara hemma. Har dock bestämt mig för att dra mina zumbapass ikväll. Även om det inte är bra att träna då man är sjuk. Men tänker försöka iaf. :)
Som vanligt då jag är sjuk så började jag städa rummet idag. Hade en hel massa papper att gå igenom från period två och tre, fick till slut ordning på dem, men det tog en stund. ;) 
 
 
Som sagt så var det en hel del, bilden visar dock inte allt, tog den då jag nästan var klar. ;)
 

Helt okej måndag!

Har faktiskt haft en helt ok måndag idag. Började ju dagen med dans, ledarskap är temat förtillfället. Vi pratar ganska mycket kring det just nu, men snart skall vi jobba mera praktiskt, bl.a. lära ut en koreografi som inte ska vara något vi annars håller på med, för mig blir det något i stil med Contemporary/jazz, spännande! :D
Hade ju dans senare ikväll också, med mina duktiga dansare i Attitude! :) Vi jobbar förtillfället tillsammans på en ny koreografi, ska bli spännande att få se resultatet av mina planer till våren! :)
Hade också inplanerat en springtur med Karolina här på slutet av kvällen, men hon bestämde sig för att religionsuppsats var viktigare, så då blev det att springa iväg själv, och lika skönt var det. Körde även lite muskelträning på slutet då jag väl var hemma igen! ;)
Nu blir det att så småningom ladda batterierna igen inför morgondagen. Har ledigt de två första lektionerna för att åka till ett dagis och dansa lite med barnen, skoj! :D
 

Att träna på en söndag..

.. Måste ju vara det bästa som finns! :D Även denna gång blev det Power hour och Bodybalance. Åkte på PH tillsammans med Martina och Ilse, och även med dem på Bodybalance, + Olivia! ;) 
Har fortfarande en helt underbar känsla i hela kroppen, och är väldigt positvit inställd till inkommande vecka! Har ju dessutom det privilegiet att får börja min måndag med dans, vad är bättre än det?! ;)
Nu ska jag bara allmänt njuta av livet och önska er en god start på den nya veckan! :)
 
 

Feelis

Hehe, jag och Josefin hade feelis på isen idag! ;) 
Denna dag har endast bestått av Zumbatomic, stretch och tv:n. ;) Men ikväll blir det att fira Z som fyllde år igår! :) Imorgon väntar Power Hour och Bodybalance med Martina! :D
 
 

Point, böj, sträck, högre!

Idag har jag då provat Ballet. Kort sagt, jag tyckte det var underbart! Kändes lite som att jag hittat rätt (äntligen) kanske inte precis balett, men något ditåt. Raija (tränaren) är superduktig, nogrann och inspirerande! Längesen något har känts så här bra som det gjorde idag. Jag kan varmt rekommendera Raijas balett till ALLA, ingen skillnad vilken stil du dansar, tro mig, du behöver den! :) 
Det är verkligen synd att jag jobbar vissa fredagar, det här är något jag verkligen inte vill missa! :)
 
Kvällen kommer i första hand spenderas med Josefin, tänkte köra vespa dit, så vi får hoppas jag överlever. ;)