Planeringsmöte

Sitter förtillfället tillsammans med Anna-Kajsa vid After Eight och planerar höstens modeshow. Den kommer äga rum under kulturnatten i Nykarleby 22.8. Mer sägs inte nu men håll utkik här på bloggen för vidare information. ;)
 
 

Tumblr

 
 
 
 

Bodyattack

En helt vanlig tisdag som denna har jag hunnit spendera med tre av favoritsakerna i livet; umgås med en vän, gå på bio, samt träna. Vännen jag spenderade tid med var Karolina, filmen jag såg, tillsammans med Jennie och Lina, var Despicable me 2 (helt extremt rolig) och träningen var BODYATTACK, med Mikaela som instruktör, på Studio Z. Bodyattack motsvarar ungefär en 10km lenkki och 20min. muskelträning, med andra ord min favorittyp av träning. ;) Jag känner redan i vaderna att det blir svårt att gå imorgon, precis som det ska vara. 
Kvällen fortsätts med ruisbröd, kokta ägg och Devious maids. ;)
 
 
Och avslutningsvis blir det en bild av dagens klädval.
 
Stickad tröja-Homebound (Carlings), byxor-JC, väska-H&M 
 
 
 

Strike a pose

Så var Jakobs dagar över för detta år. För min del bestod det av en del uppträdanden, vilket som var riktigt roligt. Jag började fundera över när jag senast dansat inför folk, och kunde konstatera att det, bortsett från skolans julfest, var ganska precis ett år sen senast. Det är nackdelen med att "endast" vara dansgruppsledare, jag anser själv att jag inte utvecklas så värst mycket som dansare, men förhoppningsvis blir det ändring på det till hösten. ;)
Förövrigt så hade jag en helt ok helg, roligt att träffa de som man inte får träffa allt för ofta osv. 
För er som missade våra uppträdanden så har jag iaf. några bilder att bjuda på. ;)
 
Måndagen till ära så har jag hunnit fixa lite vid gymmet, fundera lite vid Wautsi kring den annalkande modeshowen, samt träffat Martina. De va ett tag sen vi satt vid Fredrika och pratade om det mesta. Träffade även Livva, som hade jobbat (stackars barn ;) ), på torget också, trevligt!
Resten av kvällen lär spenderas med att planera de sista detaljerna inför det kommande rippilägret. På torsdagkväll åker vi ledare, och på fredag anländer konfirmanderna, har fortfarande en hel del saker att hinna med före det...
 
 
 

Jakobsdagar

Denna vecka är det i Jeppis det händer. Med det årliga evenemanget, Jakobsdagar, så är det väl mer eller mindre obligatoriskt att vara där dagligen. ;) Detta år är det dock värre om jag kommer kunna ta del av så mycket program, p.g.a. alla dessa dansträningar/föreställningar, men något ska väl hinnas med. ;) Inxis dansgrupper uppträder på torsdag: 19.00, fredag: 19.00 och 21.00 samt lördag: 19.30, helt klart sevärt så alla dit och kolla! 
Ikväll hann jag stanna i stan en stund efter träningen. Träffade bl.a. Martina, vilket var ett tag sen. :D Var också på kaffe till café Fredrika med Jennie, Lina och Kecka. Trevligt. :)
 
T-shirt & jacka-ZARA byxor-Dr. Denim (Code) solglasögon-Jack&Jones (Code)
 
Imorgon är det premiär med dansteatern, jag vet inte om jag är nervös eller ej...
 

Bor i bilen

Just nu känns det lite som att jag spenderar mina dagar i bilen. Började dagen, även idag, med att åka till Vasa för dansteaterövning. Precis som vanligt så drack jag morgonkaffet i bilen och åt "lunch" på vägen hem. Väl hemma hann jag inte med mer än att byta innehållet i träningsväskan, för att sen åka till Jeppis, Fitness, för lite mera dansträning.
Känns lite som att det enda mina dagar består av nu är dansträningar, vilket som är helt okej, men det vore helt festligt att hinna med lite "vanlig" träning också..
Snart börjar skolan igen, jag antar att faktumet är oundvikligt. 
 
 

Helgen som varit

Tydligen så har jag inte haft tid att uppdatera tidigare under helgen..
Iallafall så i lördags var jag och hälsade på Josefin till Tullmagasinet, alltid lika trevligt. Därefter var det släktkalas i Kuni som gällde. Trevligt, men visst kunde vädret vara varmare, det är trots allt juli. 
Idag var det städdag vid gymmet med Zache, samt dansträningar i Jeppis. Denna gång dansade vi utomhus vilket var aningens intressant och jag är några skrubbsår rikare.
Efter träningarna spenderade jag resten av kvällen med Karolina, det var ett tag sen. :)
Nu borde jag sova. Dansteaterövning i Vasa kl. 10 denna annalkande morgon...
Jag tror bilderna får stå för det osagda i inlägget.
 
 
 

On the go

Hade aldrig riktigt någon tid för att uppdatera igår...
Började ju dagen med dansteaterövning i Vasa. Som vanligt var jag väldigt seg innan vi skulle iväg, så det blev att dricka morgonkaffet i bilen. ;) Övningen gick väl helt ok. 
När den var klar blev det ett snabbt stopp vid Subway för att hämta en sallad. På grund av det tajta tidsschemat var jag dock tvungen att äta i bilen. Väl hemma blev dett ett snabbt byte av kläder och sen på en våffla vid Brostugan med Paulina, trevligt så.
Därefter var det bara att köra iväg till Jeppis, Fitness, och dansa lite på tre timmar till. För första gången någonsin, typ, så kändes Hiphopen helt ok, långt ifrån bra men helt ok. Voguen däremot gick inte alls bra, kan bero på att jag tog in väldigt mycke nytt av dansteatern, ändringar i hiphopen och även en del nytt för mig i Voguen. Nåja, får hoppas det går bättre idag. :) Efter träningarna var jag också och hälsade på Josefin som äntligen kommit hem från Mexico, tre veckor är alltför länge utan henne. ;) Av henne fick jag, som försenad födelsedagspresent, en fin och jättefeelis Nike klocka, tack! :D
Det verkar som att jag inte har så mycket annat en dansträningar planerat för dagen idag, så det känns helt okej det också, aningens rastlöst bara. ;)
 

Jag hatar att sitta still

Det var inte riktigt roligt att endast få sitta och se på kvällens dansträningar, eller ja, jag var med på ett litet hörn, då platserna skulle kollas, men mer än så gjorde jag inte. Usch, hatar sånt här. Nåja imorgon (feberfri eller ej) är det dansteaterövning i Vasa 10-15 och sen dansträningar med Inxi vid Fitness 18-21, precis som dagarna alltid borde se ut med andra ord. :) Imorgon är det precis en vecka tills Inxis grupper uppträder på Gågatan i Jakobstad, spännande! Vi uppträder runt kl.19-ish både torsdag och fredag, ED uppträder före oss, kom och kolla! Jag kommer ju vara med både i Vogue och Hiphop, hehe. ;) WERK!
När jag väl kom tillbaka till Nykarleby blev det ett stopp vid Torghallen där jag bl.a. träffade. Minnéa. Hon och jag (och Fanny också? ;) ) har bestämt oss för att anmäla oss till en danstävling som går nu i höst. Låt oss hoppas jag får dansa då... 
Det börjar kännas som att det är dags att sova nu, även om alla olika koreografier/serier snurrar i mitt huvud och inte verkar ha några planer på att lugna ner sig på ett bra tag ännu.
 
 

NEW IN!

I förra inlägget nämnde jag att det blev ett stopp vid H&M efter sjukhuset, så här är vad jag fick med mig hem.
 
 
t-shirts 9.95€/styck, sweater 24.95€ och "sporttröjan" 10€ (REA)

Magnetröntgen...

... Som resulterade i feber... 
Igår var jag då på besök till Vasa centralsjukhus, och den efterlängtade magnetröntgen. I flera års tid har jag haft problem med höften, och nu börjar det äntligen se ut som att jag ska få veta vad det exakta felet är, förhoppningsvis inget allvarligt. :)
Själva magnetröntgen var inte så farligt, förutom att det var lite väl kallt i rummet. "Förberedelserna", eller var det nu kallas, var däremot inte det bästa jag varit med om. Jag har aldrig tidigare haft problem med nålar, men när en tre meter lång (plusminus några centimeter ;) ) nål ska stickas in vid höftleden blir man aningens skakis... Efter bedövningen var det dock inte lika farlit längre. Kontrastvätskan gjorde det dock aningens svårt att gå, så resten av dagen gick relativit långsamt. 
Efter sjukhusbesöket blev det mat på Amarillo med mor och far, och även ett snabbt stopp vid H&M. ;) Amarillomaten var lika god som alltid, och för att jag överlevde sjukhusbesöket så tänkte jag att en liten glassportion skulle sitta fint också. Dessvärre var inte glassportionen inte så liten, väldigt god dock men tyvärr ej uppäten...
  
 
Som jag tidigare nämnde så resulterade hela besöket i feber. Febern kunde inte ha kommit mera olägligt, med 8-timmars dansträningar/dag nu har man verkligen inte tid att vara sjuk. Så idag blev jag tvungen att stanna hemma från dansteaterövningen, vi har endast två övningar till innan genrep nu, så jag hade verkligen behövt vara på plats. Dessutom är det dansträningar med Inxi ikväll, vi har inte heller många träningar kvar innan Jakobsdagar där heller, så nu är det bara att hoppas på att jag är så pass pigg att jag kan åka till Fitness ikväll och kolla på träningarna så att jag inte är helt out då jag väl kan dansa, missade träningarna igår också p.g.a. kontrastvätskan. Men med hjälp av burana och kaffe ska jag väl nog vara så pass pigg så jag orkar se på, jag brukar annars ha mycket svårt att endast sitta still och titta på, men febern kanske håller mig nere. ;)
Som kanske förstått har jag inte gjort så värst mycket idag, mest lekt med min iPad och kollat Devious maids, det är förövrigt en mycket bra serie som rekommenderas.
 

Skäriliivi

På söndagkväll åkte jag och kusin Jennie ut till vår mormor och morfars villa på Hampskär, i sällskap av mormor och morfar. :) Som barn, eller ja, barn är vi väl ännu, i yngre år spenderade våra familjer alltid en del av somrarna där. På senare tid har dock de årliga visiterna, tyvärr, uteblivit, sommaren i Finland är alldeles för kort för att allt ska hinnas med.
Hursomhelst anlände vi runt en 22-tiden, jag och Jennie gjorde oss snabbt hemmastadda där vi skulle bo, för att sen gå ut på upptäcktsfärd. Vi kunde dock konstatera att de flesta stigar inte blivit använda på flera år så våra planer på att springa längs dem fick vi glömma, men kul på vägen hade vi, vi är helt klart tänkta för vildmarksliv. ;)
 
På måndagsmorgonen, efter frukost, var det simning på schemat. Det var kallt. Helt extremt megakallt, tills man väl tagit det där första simtaget. Jennie sprack ju dock upp så fort hon kunde, men jag försökte simma lite, men som sagt, det var kallt. 
Något som också varigt en tradition är kanotpaddling. Dessvärre satte vädret stopp för det och vi fick nöja oss med att plocka blåbär, äta blåbär, kasta pil och annat som hör villalivet till, dock hade jag datorn med mig också, så lite serietittande blev det väl också.. ;)
Senare dags för hemfärd, en väldigt vågig och blöt sådan, men till hamnen kom vi, aningens dränkta. ;)
Vi kunde konstatera att vi helt klart måste åka tillbaka snart igen, även om det kanske int blir förrän nästa sommar...
 
 
 
BTW, "Kokkola-Uno" är tidernas sämsta spel och kan endast sluta i konflitker. 
 

Sådant som aldrig blev publicerat

"Jag ska bara ta ett foto till bloggen."
Den meningen har använts flitigt den senaste tiden, dock har bilderna aldrig blivit använda p.g.a min usla tidsplanering samt en liten gnutta lathet. Så nu publiceras alla bilder från diverse café-, subway- och mäccenbesök. Kanske det kommer någon "outfitbild" också, något jag förövrigt planerat att bli bättre på. ;)
 
 

Werk!

Som vanligt seg uppdatering här på bloggen...
I förra veckan fick jag äntligen dansa igen. "Inxi" är hemma i Jakobstad nu, hon drar dansträningar vid Fitness. För min del är det Hiphop och Vogue som gäller. Voguen är relativt ny för mig, har endast provat lite smått på det tidigare, och ja, jag skulle nog beskriva det hela som aningens intressant. ;) Jag har också efter några om och men bestämt mig för att uppträda med båda grupperna på Jakobsdagar, så välkomna och ta en titt. ;) WERK!
 
Vad händer annars i det vardagliga livet då? Tycker jag mest springer på café med EVS volontärer och Paulina. ;)
Även lite modeshowsplanering med Anna-kajsa hinns det med. Njuter av livet med müslit, jordgubbar och banan däremellan är också helt fint. Julina var även snäll och klippte mitt hår lite, tack! :D
Imorgon börjar vi öva inför en kommande dansteater. Jag känner mig aningens exalterad, och smånervös.
 
 
 
Jag blev också morbror igår. Det känns ju lite spännande, men samtidigt ack så gammalt.
Mina höftproblem gör sig påminda och mitt hår var aningens gråare än vanligt idag...
 
 

Planeringsmöten osv

Idag började jag min dag kl. 15-ish med ett planeringsmöte.. Det faktum att jag började min dag först då skrämmer mig lite.. Anyhow så planerade jag och min vän Anna-Kajsa en modeshow som kommer äga rum i augusti, men mera om det senare. ;)
Kan inte påstå att min dag varit så speciellt händelserik, efter mötet åkte jag tillbaka till kära Nykarleby för att städa vid SCN med Zacharias, där efter ut på springtur. Kände mej aningens urform idag, hade mest ont överallt, men med lite viljestyrka går allt, jag kom mej igenom den rutt jag hade planerat.
Min väckarklocka ringer första gången 06.30 inkommande morgon... Har planerat en god-morgon-springtur innan Sh'bam, men har på känn att jag kommer sova till andra ringningen... ;)
Imorgon ska jag också dansa lite, det ska bli spännande, det var ett tag sen jag dansade.
 
 
 

Äntligen

Det är nu över en vecka sedan jag kom hem från Rhodos. Först nu börjar det kännas som att jag har lite koll på mitt schema, det var lite rörigt där ett tag.. ;) Som tidigare utlovat ska jag nu lägga upp lite foton från resan. Av praktiska skäl så lämnade jag min trogna Nikon D3000 hemma denna gång, så alla foton är tagna med min iPhone. Det blev dock inte många bilder tagna på resan, men några ska jag iallafall dela med mig av. :)
Tillsvidare ska jag försöka njuta av det som den finska sommaren har att erbjuda, dvs. regnet. Ha de gött!