New in!

Lite sen här, men i lördags så blev det ett besök till Jakobstad med kära kusin Jennie. Hittade en jacka samt byxor från Wautsi (båda av märket Solid) och solglasögon från Code (Jack & Jones).
Självklart blev det ju också ett besök till mäccen, och café Fredrika! ;)
 

Återhämtande träning!

Blev en lugn och skön springtur så länge solen var uppe idag. Mest för att återhämta från gårdagens Spinning och Pump som leddes av Annica! Kan ju bara säga att hennes pass rekommenderas (med andra ord; TUNGT och roligt ;)). 
Måste säga att påsklovet kunde inte komma mera lägligt, har haft behov av att få vila och bara ta det lugnt väldigt länge nu. Så idag njöt jag helt enkelt bara av att få vara ledig; legat i sängen och kollat tv iprincip hela dagen ;). Men med att ta det lugnt så menar jag inte att bara ligga i sängen och se på tv hela dagarna, det var nog mest bara idag, jag och Minnéa har planerat att dansa mera Vogue nu under lovet, samt tänkte jag ägna tid till annan träning också, samt hinna umgås med vänner och annat roligt! :D
Nu blir det, som följd på den återhämtande träningen, bastu! 
Bjuder på en bild på mej och Minnéa där vi övar lite poser; Project VOGUE! ;)
 

Back on track!

Bloggen har varit lite nere nu ett tag, detta p.g.a. att jag haft en tysk gäst boendes hos mig under veckan. 
Men ny vecka, nya tag nu. ;) Idag bestämde jag mig för att vara tillräckligt frisk för att börja springa igen, tror det är över en månad sen senast, p.g.a alla dessa förkylningar. Som sagt, nya tag nu!
Inkommande vecka kommer bestå av, dans, jobb, zumba och förhoppningsvis ett gympass, där igen, ca. en månad sen jag senast gymmat..
Nu, bastu och ta det lugnt resten av kvällen, blir en tidig morgon imorgon för essäskrivande.
Får även hoppas att jag inte blir mera förkyld bara för att jag var ute och sprang...
 
 

Det lönar sig att tänka!

Tänk vad lite planering kan ge. Ikväll har jag lyckats få ihop en koreografi på maximum en halvtimme. Den må kanske inte sitta i huvudet exakt, men något ditåt. Har länge funderat hit och dit på just denna koreografi och hur jag skulle vilja göra den. För mig är låten jag valt väldigt emotionell, så jag ville ha en "stark" koreografi, dock blev jag tvungen att förenkla väldigt mycket, ska nämligen lära ut den imorgon, åt de som valt dans i gymansiet, och har då inte haft tid (vilket kanske märks ;)) att göra detta tidigare. Någon dag hoppas jag däremot att få köra denna som solo, och då visa hur jag egentligen tänkt, nu har jag varit tvungen att plocka in lite lyft och liknande, för att få det att gå ihop. ;)
Det jag egentligen ville säga var att det LÖNAR SIG att planera, något jag aldrig gör, men hade jag inte funderat så mycket på koreografin tidigare, så hade jag suttit och slitit mitt hår, samt fått diverse mentala störningar för att få ihop det hela. ;)
Nu följer bara att lyckas lära in, nästan hela iaf. Tänkte fråga snäll av läraren imorgon om jag kan få gå tidigare (före dansen), så att jag också hinner värma upp lite mera, annars kommer ingenting att funka. ;)
Lägger även upp låten, har lagt upp den tidigare, men bara så ni förstår vad jag menar! 
  

Fredagsbalett

Även denna fredag var det balett på schemat. Denna gång var även Lina med mej! :D Lika roligt som alltid. Gick kanske inte så värst bra idag, men snart börjar man väl se lite förbättringar, hoppas jag iaf! ;)
Kvällen har bestått av tvd och film, och imorgon blir det zumbatomic och äntligen, gym! :D
 

Det här med att inte träna med förkylning i kroppen...

Usch vad jag hatar förkylningar! Har än en gång blivit förkyld kunde p.g.a. det endast hålla ett av mina två zumbapass ikväll, bara för att halsen gör väldans ont. Nästan fråganom ifall ens det var en så smart idé.. Men, jag hade iallafall vett nog att inte skrika; tjoa osv, lika mycket som annars, så än har jag rösten i behåll! ;)
Eftersom jag nu har lite tid över, så tänker jag göra mina läxor ordentligt (mer än vanligt då förstås! ;)) och kolla lite TVD och invänta faderns hemkomst från jobb, behöver hjälp med att fylla i jobbansökan till mirka, vilket som är lite av ett IQ-test, eller så är bara jag väldigt dum... ;)
 

Förkylning på g...

Kunde konstatera redan i morse att det antagligen inte skulle bli något gym för min del idag iaf. Hade väldigt ont i halsen och vill då inte riskera att bli sjukare, har verkligen inte tid med det nu.
Nåja, blev iaf. en kort promenade med hund och mor ikväll ändå! ;) 
Annars har dagen i stortsett spenderats med tvd och sådant; tumblr ;)
Känner dock ett starkt behov av att få "träna normalt" igen och leva mitt hälsosamma liv igen. ;) Har under den senaste månaden inte vågat träna p.g.a. förkylningar samt inte heller hunnit.. Men nu skall det bli ändring på det (så fort denna förkylning försvinner -.-), det brukar bli roligare om man gör upp ett nytt träningsschema! ;) Kommer dock inte att fokusera på att få in så mycket gruppträning nu, även om det är de bästa som finns! ;) Jag känner lite att jag behöver få träna själv ett tag nu, i lugn och ro osv. Det blir med andra ord mest gym och löpning (kanske även skidning eftersom snön inte verkar vara påväg någonstans..) som kommer in på schemat framtills det blir mera acceptabelt "moppe-väder" och jag kan ta mig till Studio Z när jag vill! ;)
Nya schemat kommer upp här så fort det är färdigt! ;)
 
 

Måndags-trött

Usch, det här tycks inte heller vara min dag... Skolan går väldigt trögt förtillfället; hittar igen motivation alls. :/ Försöker pigga upp mig med att det bara är 5 veckor kvar tills jag har världens bästa period.. ;)
Min danslektion gick inte heller så riktigt toppen idag. Kom sådär fint en halvtimme före den skulle börja att den var iprincip oplanerad -.-. Så det blev ju som det blev. Men nästa gången ska allt minsann sitta före!
Resten av kvällen spenderas med lite tumblr och TVD, tror det blir bäst så.. :)
Imorgon tänker jag (äntligen) köra ett gym-pass!!
 

Dagens träning

Blev en tur i skidspåret med Lina idag! :D Soligt och fint; härligt! Även om vi kanske inte hade i högsta växeln och inte skidade så värst långt, så hade vi kul, o det är väl viktigast? ;)
Jag hoppas att alla varit ute i det fina vädret idag! Det må vara lite kallt, men energin man får av solen gör det hela värt det! :D Så ut och njut!

the question to heaven, for a sinner released

Kvinnan är vacker, hennes röst är gudomlig. När hon sjunger, smälter en enkel man som jag. Florence, du är underbar!  
 

Allmänbildning, etik och motion

Halva veckan förbi. Min dag bestod av skola, café med Cessi, samt zumba x2. 
Det var ett tag sen jag träffat min vän Cessi, vilket betyder att vi hade en hel del fina diskussioner allt från vad som varit på gång den senaste tiden till etiska frågor. 
Därefter blev det att snabbt cykla hem i stark motvind för att sen åka iväg för kvällens första zumba pass.
Dessvärre kunde jag konstatera (än en gång) att det börjar bli dags för en paus med zumban för min del, säg finns det något värre än en instruktör som ej längre brinner för det hen instruerar? Dock vill jag inte ge upp instruerandet helt, skulle bra kunna tänka mig att instruera t.ex. Sh'bam eller Bodyattack. Hur det blir med den saken får dock framtiden visa, nu är det bara att hoppas på att Zumba ivern hittar sin väg tillbaka! :)
 

Sämsta dagen!

Usch, det här är en riktigt dålig dag. Varför vet jag inte. Känner ett starkt behov av förändring; ett behov av att få flytta bort, om så än bara för några veckor... Det finns inget kvar för mig i denna stad, i detta land.
Tacka vet jag tumblr! 
 

Tillbaka i verkligheten!

Ny vecka, ny period, ny start! Lika bra att köra allt på en gång! :) Skoldagen gick lite segt, men kul att Lina går med oss denna period, så det gjorde det hela lite bättre! :D 
Inte så mycket att säga om skoldagen i övrigt. Efteråt blev det att köpa en "tecknepärm", nån ny skolbok samt kaffe hos Rebecca! Lite senare hade jag även danslektion med mina duktig dansare i Attitude. Förtillfället bollar vi mycket idéer gällande NGF:s våravslutning som är den 25 april, boka gärna in det i kalendern, jag lovar att åtminstone Attitude bjuder på en riktig show! :D
Imorgon väntar skola, lite pappers ifyllande med Minnéa samt jobb. Som sagt, tar i ordentligt redan från början! ;)


Youth Exchange Dag 8

Sista dagen på exchangen bestod av bl.a. att lära oss om vad ett Youth Pass är, vinterbad och "so long party". Jag valde att inte vinterbada denna gång. Men som tur var så kom Jennie och Lina till Strandis och höll mig sällskap. På vårt So long pary fick vi bl.a. live musik av bandet Corroded Manifesto, väldigt duktiga musiker som kan gå långt! 
Det blev inte många timmar sömn den natten, jag med mina nästan tre timmar hörde till de som sov mest den natten. Men precis så ska det vara! :D
Alla våra gäster åkte en sju tiden då denna morgon (söndag) och för oss finländare innebär det städning. Det tog dock inte alltför lång tid och en nio tiden var jag hemma.
I övrigt så hade jag tänkt spendera dagen med att ta det lugnt, se några filmer och sådant. Ja, lugnt tog jag väl det, så pass lugnt så jag lyckades sova från klockan ett till nio ikväll.. Nåja, nog ska jag väl lyckas sova i natt också. ;)
Imorgon blir det att börja skolan igen, lite blandade känslor gällande det, men en journalistikkurs (som vi gör tillsammans med Brändö Gymnasium) börjar nu, ska bli intressant och lärorikt. :)
 

Youth Exchange Dag 7

Näst sista hela dagen idag då. Den började med att alla skulle till Monäs och ut på isen. Men p.g.a. att jag blivit sjuk (vet inte riktigt vad jag har för fel) så valde jag att stanna här i hallen, för att inte förvärra saken. 
Senare fick vi ta del av en workshop i sjävlförsvar, som leddes av den andra ungerska ledaren; Dora. Även den var mycket lärorik och intressant!
Mot kvällen var det dags för Public Intercultural evening, vilket betyder att allmänheten fick komma hit och ta del av lite program och internationella smaker!
Avslutningsvis på dagen åkte vi alla ut till sjön för att lägga oss på isen och njuta av tystnade, vilket som faktiskt var riktigt skönt och avslappnande!
 

Youth Exchange Dag 6

Förmiddagens program var city games. Jag och Oliver hade hand om en station, där skulle de sjunga en gemensam sång på de olika språken; Allt från "happy birthday" till en översatt Call me maybe! 
Efteråt var det Onnis runda på schemat. Roligt, även om vi finländare endast fick vara åskådare. ;) Dock var vädret inte det bästa, men ingen har väl dött av kyla och regn? 
Lite senare mot kvällen var det dags för en drama workshop med en av de Ungerska ledarna, Kito. Den var väldigt intressant och rolig! 
Till sist blev det Sloveniens tur att presentera sitt land. Deras presentation var lugnt den bästa hittills! Kunde konstatera att jag snarast möjligt vill åka till Slovenien en gång till, och se allt som inte hanns med då!