Zumban igång igen!

Ikväll var det Zumba-dags för mig igen. Och oj vad jag har saknat att instruera! Härligt att vara tillbaka, även om det inte är för en så riktigt lång stund. Det fanns däremot många lediga platser ännu i salen, så häng med nästa vecka, onsdag kl. 18.30-19.30 vid SCN (Sportsclub Nykarleby), alla med! :D
 
Efter Zumban var det också danslektion med mina duktiga dansare i Attitude, gick riktigt fint det med, även om den där fellandningen från igårkväll kändes av rätt så bra...
Nu tvd och allmänt varva ner kroppen för kvällen.
 
 
 

You better work

Vad vore livet utan dans? Svaret är väldigt enkelt; tråkigt, dystert, och inte så mycket sjuka höfter. 
På dagens dansschema var det först ED-träning, tungt och roligt som alltid, lite mer avslappnad och böjd i benen bara så blir det nog bra. Efter ED fortsatte jag och Meeni att dansa. Vi stängde in oss i gruppträningssalen vid SCN och försökte tillsammans jobba ihop ett början på en koreografi. Gick helt ok, koreografin blir kanske lite mer teknisk, och tyngre, än vi brukar ha, men det är bra med utmaningar!
Lyckades dock landa lite smidigt på höften i slutet, resultatet är att den är aningen svälld, men förhoppningsvis bättre imorgon. ;)
 

Provveckan över

Sista provet skrivet! Det firas med ett besök till Jeppiscity, för att umgås med kusin Jennie. Blev ett besök på Wautsi också. De har fått in mycket snyggt höstmode för killar och tjejer, rekommenderar att ni tar en titt! ;)
De omtalade bananplättarna

Nu är det väl dags att jag också bloggar om de omtalade bananplättarna, eller proteinplättarna. Som många andra före mig har sagt; världens bästa påhitt. Allt som krävs är 1-2 ägg, 1 banan och lite havregryn, mosa bananen och blanda ihop allt, sen bara att steka. Tar ca. 10-15 minuter, och du har ett mättande och nyttigt mellanmål. Jag äter dem lite när som hellst, idag fick de stå som frukost. Jag brukar också tillsätta bär/äppelmos och lite honung, bäst är de med jordgubbar. 
Jag kan dock erkänna att jag inte är världsbäst på att steka dem, de har en tendens att falla sönder... Ibland lyckas jag dock, om än väldigt sällan. ;)
 

Morgonpromenader är underskattade

Igår hade jag bestämt mig för att jag idag skulle ta med mig hunden och gå ut på morgonpromenad, om inte för annat så för att få igång förbränningen ordentligt. Huruvida man sen fortfarande kallar det morgonpromenad då klockan närmare sig 10 är en annan sak. ;) Nå, det viktigaste är väl att jag och hunden kom oss iväg. Resultatet blev att jag besämde mig för att införa morgonpromenader till mina dagliga rutiner, hur länge det håller är något helt annat. Men, känslan av harmoni som infann sig under promenaden, och som senare höll i sig resten av dagen, gör det helt klart värt "besväret".
Efter morgonpromenaden var det dags för dansträningx2, först jazz&balett med Raija, senare också ED-träning. Kan lugnt säga att det känns i kroppen nu, träningsvärken jag kommer ha imorgon lär bli olidlig; precis som det ska vara. 
Vad som händer ikväll vet jag inte ännu, men tv:n och soffan låter som ett helt ok sällskap... 
Hunden får stå för dagens bild.
Sicken suddig bild..?

Fredagen till ära

Så var fredagen äntligen här. Har inga storslagna planer för helgen, ska mest bara ta det lugnt, och träna, eventuellt upp på hästryggen och göra Purmo osäkert. ;)
Som jag tidigare nämnt är det provvecka nu. Går väl lite sisådär, men så är det, inte mer med det. Efter dagens prov blev det ett pass på gymmet med Karolina, det satt riktigt fint. Har inte gymmat på ett tag, så det behövdes verkligen. Jag har än en gång konstaterat att mina armars muskelstyrka är extremt dålig, det är nu dags att jag tar tag i det och börjar träna upp den. 
Förutom att vara i skolan och gymma med Karolina, har jag också hunnit jobba, samt ta ett kvällspass vid gymmet med Julina. ;) Riktigt fint det också. 
 

Provveckan tar över

Så var den här igen; provveckan. Den inleddes idag, för mig var det essäskrivning i modersmål på schemat, gick väl sisådär. Värre är det med matteprovet som väntar imorgon. Kurs fyra i kortmatematik heter så fint "matematisk analys" och lär vara en av de svåraste matematikkurserna. Då anser väl kanske vilken vettig mäniska som helst att jag borde ha ägnat hela denna fina onsdag till att försöka lära mig det jag inte kan, men se där slog min fantastiska (helt fullkomligt värdelösa) tidsplanering till igen. Istället för att räkna matte, har jag ägnat, iprincip, hela dagen åt att skriva religionsföredrag, som skulle ha varit klart för nån dag sen... Att jag dessutom hade dansträning med min egen dansgrupp var också en liten miss i schemat. 
Någongång ska jag väl lära mig att planera bättre, har jag sagt de senaste åren. Nåja, vi kör på tidig uppstigning imorgon, och eventuellt en kort promenad för att få igång hjärnan, för att läsa in det jag är mest osäker på.
 
Kvällens dansträning då, nog har jag duktiga dansare, för tillfället kör vi lite grunder i Vogue, spännande, samt utmanande, på bästavis med andra ord. :) Har tyvärr dåligt med bildmaterial från kvällens träning, så det blir en bild på mig och "Meeni" från förra veckans träning. :D
 
Min kära katt Shakira gjorde mig sällskap under kvällens pluggande, eller ja, hon gick mest tvärsöver datorn
och krävde uppmärksamhet... ;)

Zumbapausen över...

... Och förhoppningsvis bloggpausen också, ;) Idag bestämde jag mig för att det var dags att jag tar tillbaka min plats som instruktör i gruppträningssalen. F.o.m. nästa vecka på onsdag, och åtminstone fyra veckor framåt, kl. 18.30-19.30 drar jag ZUMBA på SCN igen. Det ska bli riktigt roligt att få instruera igen, förhoppningsvis protesterar inte höften alltför mycket. ;) Så nu hoppas jag att salen är full på onsdag, jag utlovar härlig musik, mycket svett och glädje. ;) 


Nu ska resten av denna måndakväll spenderas med tv:n, hjärnan behöver en paus. 

Tröttnat på sängen

Dagen blev inte alls som planerad. Kunde i natt konstatera att jag har feber, och den har hållit i sig hela dagen... Det kom aningens olägligt, men så är det väl alltid. Börjar dock bli riktigt trött på att bara ligga i sängen, men har inte haft någon ork till så mycket annat idag heller... Låt oss hoppas det är bättre imorgon. :)
Jag har försökt göra det bästa av situationen, så med hjälp av tvd, snapchat, quizkampen, Miley Cyrus och tumblr har dagen inte varit alltför tråkig. ;)
Här kommer det senaste från min tumblr.
 

Träningsvärk och ED

Aj har varit dagens mest använda ord... Gårdagens Pump gör sig minst sagt påmind. Allt har tagit lite extra länge idag, speciellt saker som att: resa sig, sätta sig, samt böja på sig. Men så ska det vara, jag brukar resonera som så, har jag inte träningsvärk, har jag inte tagit i ordentligt. ;)
Dock fanns det en nackdel med den extrema träningsvärken och de mycket stela musklerna; idag var jag på min första träning med Energy Dancers. Det var roligt att få dansa igen, men p.g.a. värken och den eländiga förkylningen så kan jag inte påstå att jag presterade på topp, var ganska lugnt sagt extremt missnöjd efteråt, men så är det alltid med nytt system, det tar ett tag att vänja sig. Som tur är så kom jag ihåg att filma, så nu ska det övas så allt sitter till nästa gång. :)
Morgondagens gymnastiklektion kommer också vara Pump som jag skall instruera, låt oss hoppas att värken är lite mildare då. ;)
Annars har det varit en helt ok dag, med både en mycket uppskattad håltimme, samt te hos R, mera sånt. :)
 
Väldans charmerande bild på mig och min vän Meeni..
 
 

Tumblr ochsådär

 

Pump It Up II

Som jag nämnde igår, så fick jag starta min måndag på bästavis idag. I läroplanen för gymnasiets gymnastik, årskurs två, lär det stå att i undervisningen ska det ingå någon form av muskelträning, då fick jag äran att instruera PUMP
Jag var lite smått orolig över hur det hela skulle gå, iom. min förkylning och så vidare, men det hela förlöpte riktigt fint, och att döma av ansiktsutrycket på eleverna så var det inte alltför lätt heller. ;) Jag har någon gång tidigare dragit Pump, kände dock nu att till denna gång var det dags för nytt program, så Pump It Up II kom till, och innehöll stora förbättringar från tidigare programmet.
Än så länge är jag inte certifierad Pump-instruktör, det vore dock eventuellt dags för mig att börja gå någon sådan instruktörsutbildning... ;) 
Resten av dagen spenderas, förutom med skola, på jobbet, så välkomna in till SCN och träna lite, vi har ett fint utbud på bl.a. gruppträningspass, så kom gärna in och ta en titt. :)
 
 

Söndagsfeelis.

Så var vi här igen; den där oundvikliga "usch-det-är-måndag-imorgon"-känslan ligger och trycker i magen. Nåja, det kunde vara värre. Jag får börja min måndag på bästavis, dvs. instruera ett pass PUMP på gymnastiklektionen, för min egen klass. Har på känn att det hela kommer bli aningens intressant, lyckades (precis som alla andra) bli förkyld i helg, jag har då valt att inte fullt dra igenom hela programmet; endast planera det och så, men nog ska det bli bra för det. ;) Har endast valt enkla, men effektiva, övningar som inte blir alltför svåra att instruera utan vidare inövning.
Resten av söndagskvällen spenderas med TVD, som förövrigt, utan tvekan, är en av världens bästa serier, så de så. ;)