ÅBO!

Jag kom mej fram, även om det var lite skakis där ett tag. ;) Tåget anlände ca. 20:00 igår kväll, meningen var att Ida skulle möta mig där, men det lyckades inte. Så via telefon försökte hon guida mig på rätt buss in till stan, bara att få mig att förstå att gå över gatan var lättare sagt än gjort, haha! ;) Nå, sen kom jag mig då på rätt buss till torget, men när jag stigit av upptäckte jag att jag glömt min jacka i bussen... -.-' Men med lite tur så finns den kvar, så Ida åker dit på måndag och ser ifall fallet är sådant. 
Jag bor ju då med min vän Ida och hennes "kämppisar" Pamela och Emma, helt chill alltså. :D
Idag åkte jag, Ida och Emma in till stan för att shoppa, helt okej utbud här i Åbo. ;) Vi åt in i stan, och senare åkte jag och Ida på tivoli en sväng. :D
Man kan lugnt säga att jag trivs i större städer, så flyttar jag inte utomlands så skulle eventuellt Åbo också funka. ;) Här kommer lite bilder från idag:

Tumblrmorning

Får börja skolan först 11:50 idag, måste säga att det är väldigt skönt. Har bara tagit det lungt hittills, med tumblr då såklart. ;) Kommer fortsätta på samma spår ett tag till. Har dock verkligen ingen lust alls att åka till skolan idag...

"Just the beat inside my soul"

Jag vill riktigt mycket dansa, nu. 
"In the zone, where the beat is uncontrolled
I know what it feels like"

Vad ska jag blogga om?

Börjar ha lite problem med vad jag ska blogga om, även om träning var (och kommer vara) huvudmålet, så känns det inte så motvierande att blogga om träning, då jag inte får träna (mer om det senare). Så ifall någon känner för att komma med tips, kan ni ju alltid kommentera här under. ;) 
Nu får ni ta del av lite fina bilder från kemilektionerna, Felicia och jag är ju de som är lite bättre än alla andra! ;)

Det gör lite ont nu...

Eller kanske inte så lite.. Kan knappt stå eller sitta. Den där magnetröntgen tiden skulle gärna få dyka upp nu. Det är dagar som denna jag uppskattar min iPhone och tumblr lite extra mycket..

Sjuk?

Har varit illamående och riktigt trött hela dagen, så har i princip bara legat i sängen och kollat tvd och tumblr. Var några timmar till SCN där det var storstädning på schemat, men blev till slut tvungen att åka hem igen. Tänker fortsätta kvällen med te, tvd och tumblr. Eventuellt se på läxorna tills imorgon, men lär nog inte bli mer än at jag ser på dem. ;)

Fotografering, trängsel och TVD!

Det bästa med att sluta skolan klockan 1300 är all tid man plötsligt har över! ;) Efter skolan idag åkte jag till Jakobstad och Campus Allegro för att fota min kusin Jennie. Bilderna är i huvudsak tänkta till reportaget vi jobbar med på journalistikkursen. Roligt hade vi, känns som det var ett tag sen jag träffat henne, efteråt blev det ett besök till café Fredrika för att kolla igenom bilderna och Jennie fick säga vilka hon tyckte blev bäst! Efteråt blev det att åka en sväng till min vän Martina, längesen jag träffat henne också! :)
Nu blir det (äntligen) lite TVD, tillsammans med Karolina, whoppaa! :D

Pump It Up!

Det blev jobb för min del ikväll. Jag fick pröva på något jag aldrig tidgare gjort, nämligen instruera Pump! Givetvis har jag deltagit i någon form av Pump ett x-antal gånger tidigare, och kunnat konstatera att jag gillar det bättre än gammal hederlig gymträning, men det var något helt annat att instruera, och precis som gissat så trivdes jag där framme, det var ju givetvis en viss skillnad mot att instruera zumba eller dans, men mycket lärorikt och jag gör det gärna flera gånger. ;) 
Fröken Karolina kom även ner till gymet och gjorde mig sällskap en stund under kvällen, och deltog även i Pumpen, skoj, gjorde även mig lugnare då det var någon man kände "lite bättre" med på passet. :)
Nu väntar underbara filosofi uppgifter....

New in!

Blev ett varv till Jeppis idag, fick hem en skjorta (Lyle & Scott) från Wautsi och ett par skor (Vagabond) från Shoe Stop (tror jag det heter?). Nu har jag allt jag behöver tills bröllopet på lördag! Har ännu inte riktigt förstått att min syster ska gifta sig, men roligt blir det! :D

Godmorgon!

Det här med sovmorgon på en onsdag är inte illa! ;) Även om jag börjar om en halvtimme. Idag står det zumba på mitt schema och, inte så mycket annat tror jag, vi byter också period idag så lite lugnare med skoljobb blir det nu (borde det iaf...). Men nu iväg till skolan! ;)
Lite fitspo dagen till ära:

Våren äro kommen!

Kunde konstatera på min löprunda att våren helt klart är kommen, att ta en genväg visade sig vara ett mycket dåligt val. ;) Fick riktigt leriga skor, försökte få bort det mesta genom att springa i vattenpölar. ;) Tyckte jag fick bort det mesta, men det satt nog kvar en del då jag kom hem. Men skönt var det att få springa igen! Älskar att springa kvällstid denna tid på året, speciellt dagar som denna då det inte ens var kallt. 
I övrigt så har jag tagit det lugnt idag, skrev engelska prov rätt så snabbt, åkte sen iväg med Meeni för att beställa tröjor till Attitude, sen dumpade vi oss hos Rebecca, där valde jag och Meeni ut vilka masker som ska beställas till uppträdandet, nyttig lunch blev det också, ehe.. ;) I skolan sen blev det picknick på franska lektionen, den blev faktiskt riktigt lyckad oh det var kul att få använda den lilla franska man nu börjar lära sig. ;)
 
Har också hunnit vara och till Kultur och fritid för att dela med mig av en idé jag har inför kulturveckan som äger rum i augusti, lyckligtvis var de med på den, så nu återstår bara den svårare delen av planen för att den ska kunna verkställas. ;) Mer säger jag inte nu. :P
Helt ok dag har det ändå varit, bara jag skulle slippa mina höft- och ryggproblem... -.-'
Lite bilder från dagen:

Något som gör mig ledsen

Den 16 juni kommer en av mina absoluta favoritartist till Finland, alltså, Lana Del Rey. Jag har länge velat se henne live, eftersom hon är en stor inspirationskälla osv. Jag blev en aningens exalterad då jag hörde om hennes konsert i Helsingfors, men lika snabbt fick jag bli aningens småsur och tvär, den 16 juni åker jag nämligen till Rhodos... Inget fel med det, jag gillar Rhodos, men Lana del Reys konsert hade varit helt feelis att åka på. Nåja, med lite tur kanske jag ser henne på flygplatsen (det går alltid att drömma).
 

#semicolon416


På slutrakan..

.. Av provveckan nu! Tänkte göra ett sista försök till att studera, sista provet så... Blir inget ordentligt bloggande idag då heller, men håll ut snart har jag ett liv igen, -ish! ;)


Amazing

Hittade denna fina video på x3ms hemsida. Jag måste säga, jag blev aningens perplex!
Simply amazing! 

Perhaps..


Showtime!

Det är på gång i Nykarleby! Kl. 13:00 är det dags för modeshow, bl.a. Mina duktiga dansare uppträder, kom o kolla vettja! ;)


"With one pretty song"

Det är kanske bäst att inte analysera denna låt, varken gällande text eller video. 
Stundvis är den mycket behagfull.
 
"Don't leave me now 
Don't say good bye 
Don't turn around 
Leave me high and dry 
 
I hear the birds on the summer breeze, I drive fast 
I am alone in the night 
Been trying hard not to get in trouble, but I 
I've got a war in my mind"

Akvarell

Fick äntligen köpt akvarellfärg idag, har på känn att jag inte kommer läsa på prov de närmsta timmarna... ;)


Provvecka...

Då var den också inledd.. Nåja, bara fyra prov kvar. Det bästa är att vi är lediga resten av dagen, efter prov, imorgon; något jag lever länge på! Dagen har egentligen bara bestått av skola, extrem trötthet, dans och lite zumba. Ser så otroligt mycket framemot nästa period, med åtta stycken håltimmar kommer jag ha massvis med tid för att, dansa, göra mina konstuppgifter, samt fundera på framtiden, helt ok med andra ord! :)
Idag finner jag inspiration hos Lana Del Rey och tumblr, som alltid då med andra ord. 
Imorgon tänker jag leka med min kamera.

 
 

New in!

Fick äntligen hem mitt paket från Junkyard idag, whoopwhoop! Det innehöll en snapback från New Era, en t-shirt från Cheap Monday och en "t-shirt med huva" från Solid. :D Junkyard är lugnt min nya favorit sida att beställa från, de har verkligen alla märken man vill ha! ;) 
 

Hårt arbetande journalister!

Eller ja... Vi tar väldigt lång tid på oss iallafall.. ;)
I Topeliusgymnasiet går det för tillfället en journalistikkurs i samarbete med Brändö gymnasium. Jag och två av mina vänner; Paulina och Josefin, har valt att gå denna kurs. Vi ska bl.a. skriva ett reportage under kursens gång, och vi valde då alla tre att jobba tillsammans. Vi har intervjuat tre personer, som på ett eller annat sätt, "korsar gränser", och ungefär så mycket tänker jag berätta. Hur som helst så spenderades dagen med de två töserna för att få ihopknåpat ett reportage. Några kaffe- och matpauser blev det väl, och jag blev tvungen att åka en stund innan allt var klart p.g.a. ett zumbapass, men klart blev det, och jag måste säga att det blev helt ok! ;)
Nu återstår bara för lärarna att läsa igenom det, och för oss att bearbeta texten. :)
Jag tänkte dela med mig av lite bilder som tagits under våra sammanlagda arbetstimmar. ;)
 
 

Inaktivt bloggande

Som det kanske märks så är bloggen lite nere förtillfället, detta på grund av en hel del jobb, både i skola och annars. Nästa vecka börjar även provveckan, så tyvärr kommer bloggen vara ganska nere, men lugn bara lugn, jag kommer tillbaka, förhoppningsvis med massvis av inspiration och kloka ord! Men tills dess, blir det nog bara kortare inlägg, i stil med kärleksförklaringar till tumblr!